Aanbod

Puppytraining / opvoeding

Tijdens mijn opleidingen lag de nadruk vaak op hoe honden leren en waarom sommige dingen wel of niet werken. Ik heb heel veel oefeningen geleerd en handvatten gekregen om honden juist gedrag aan te leren of ongewenst gedrag te voorkomen of om te zetten in gewenst gedrag. Ik vind het belangrijk om te kijken naar de wensen en toekomstplannen van de eigenaren met de hond om zo, gericht op een gelukkige toekomst, samen te gaan trainen wat belangrijk is voor jullie. Zo kan het zijn dat niet alle standaard oefeningen worden meegenomen in de lessen en juist wel hele andere vaardigheden voor eigenaren of honden. Het kan gaan om vragen of oefeningen voor de opvoeding, in de samenleving of basis gehoorzaamheid zoals zitten , meelopen of afliggen.

Door de privé lessen of kleine groepjes van maximaal 3 honden, kan ik maatwerk blijven leveren en houd ik de lessen voor iedereen en elke hond leuk, uitdagend, maar ook begrijpelijk. Dat is mijn doel en daar gaan we hopelijk samen voor!

Gehoorzaamheid

Bij gehoorzaamheid kun je denken aan standaard oefeningen zoals volgen, hier komen, wegsturen, plaats houden. Maar eigenlijk wat je voor jezelf nodig hebt in je dagelijkse leven dat je hond moet kunnen.

Hulp bij specifieke vragen / problematiek

Loop je ergens tegenaan met je hond, kom je er zelf niet meer uit?
Neem contact met me op en we kijken samen of ik je mogelijk wel verder kan helpen. Kun je elders niet terecht op een hondenschool vanwege het gedrag van je hond, wellicht kan ik tijdens privé trainingen jouw hond op een positieve manier toch lekker laten werken en oefenen.

Adviesgesprek

Advies en begeleiding horen bij mijn lessen en de verkoop van producten. Gaat hier veel extra tijd in zitten of gaat de vraagstelling verder dan de lesstof of producten, kan ik in overleg kosten voor de adviesgesprekken vragen.

Detectie

Bij detectie trainen we de hond om systematisch te zoeken naar een specifieke geurbron zoals kruiden, tabak, geld, explosieven of verdovende middelen. Dit zien wij vaak speurhonden doen bij bijvoorbeeld het vliegveld of de douane. De hond leert hierbij dat het vinden van deze specifieke geur hem iets lekkers of leuks oplevert en we maken gebruik van de natuurlijke driften van de hond. Eén van de onderdelen van de trainingen is zelf zoeken wat de grootse motivatie is voor jouw hond: een voertje of een speeltje. We gaan de hond leren om de geurbron aan te wijzen door een houding aan te nemen en als het ware te bevriezen.

Honden van alle leeftijden en rassen zijn welkom. Eigenaren met en zonder trainingservaring, iedereen kan dit leren en plezier hebben met zijn of haar hond.

We maken gebruik van verschillende line-ups, zoekmuren en voertuigen.

Bij het aanleren van detectie maken we gebruik van een clicker en beloningen. Naarmate de training verder komt, stellen we de beloning langer uit en worden de opdrachten lastiger. Dit wordt in kleine stappen gedaan en alleen wanneer de hond en de eigenaar hieraan toe zijn.
We trainen binnen en buiten waarbij de hond in zijn eigen tempo dingen gaat ontdekken, onderzoeken en ervaren.

Honden die met hun neus werken krijgen meer focus, voelen zich vaak voldaan, worden zelfstandiger en krijgen meer zelfvertrouwen. Detectiewerk kan ook worden ingezet bij honden met gedragsproblemen die zijn ontstaan uit verveling, onzekerheid of angst.

De trainingen worden gegeven volgens de normen van de Nederlandse Detectiebond. Kijk ook op www.nederlandsedetectiebond.nl voor meer informatie.

Centrum voor Honden is erkend door de Nederlandse Detectie Bond.

Er zijn verschillende onderdelen waarop we trainen en er zijn ook wedstrijden en examens waaraan kan worden deelgenomen. Je werkt dan samen met je hond echt ergens naar toe en hoe trots kunnen jullie op elkaar zijn als je een certificaat of diploma behaald! Maar: alles mag, niks moet, behalve plezier hebben met je hond.

Nosebedience

Bij Nosebedience © worden nosework en obedience met elkaar gecombineerd. Dit maakt het een uitdagende sport, die geschikt is voor alle honden, van jong tot oud, ongeacht het ras. Het doel van Nosework of detectie is om honden een specifieke geur te laten vinden door gebruik te maken van hun neus. Detectie is momenteel razend populair aan het worden in Nederland. De obedience richt zich voornamelijk op de gehoorzaamheid van de hond aan zijn of haar eigenaar.

We leren de hond dus niet alleen een bepaalde geurbron zoeken, we leren de hond ook dit te combineren met verschillende gehoorzaamheidsoefeningen zoals volgen, vooruitsturen, apporteren en over een hindernis springen.

Er zijn 5 verschillende onderdelen die we gaan aanleren en waardoor er veel variatie is in de trainingen.

We leren de hond op commando te zoeken naar een aangeleerde geur en deze geur aan te wijzen tussen andere verleidingsgeuren.

We leren de hond vooruit te gaan naar een zoekgebied. Voor het zoekgebied moet de hond wachten en op commando zelfstandig zoeken binnen het zoekgebied.

We leren de hond ook zelfstandig een zoekgebied van 3 meter af te zoeken waarbij de eigenaar op afstand staat.

We gaan ook oefenen met volgen langs een parcours met allerlei bochten met daarna 5 pionnen en 5 verschillende geuren, waar de hond zelfstandig de juiste pion zal aanwijzen.

Het laatste onderdeel is het vooruit sturen van de hond, waarbij een hoogtesprong kan worden genomen, vervolgens zoekt de hond het voorwerp met de juiste geur en zal dit voorwerp op commando apporteren en naar de eigenaar brengen.

Het is absoluut niet nodig om ervaring of voorkennis te hebben, ik kan jou en je hond vanaf het begin begeleiden.
Binnen de Nosebedience © kun je samen met je hond drie verschillende certificaten halen. Zo heb je altijd een bepaald doel om naartoe te werken en kan je ook als beginner al heel goed deelnemen.

 

Centrum voor Honden is erkend door de Nederlandse Detectie Bond.

De trainingen worden gegeven volgens de normen van de Nederlandse Detectiebond. Kijk ook op www.nederlandsedetectiebond.nl voor meer informatie.

Puppydetectie

Nu ook met de allerjongste puppies de mogelijkheid om op een speelse manier een prachtige basis te leggen voor een mooi evenwichtig leven. Met allerlei oefeningen van basiscommando’s, balans en coördinatie, zoeken tot verwijzen.

Jachttraining

Mijn passie voor het trainen met de honden en de hondensport is voortgekomen uit de jachttraining met mijn eigen honden bij diverse (privé)trainers. Ik ben zelf geen wedstrijd persoon, maar de benodigde technieken voor de jachtsport en het uittrainen van bepaalde problemen waar je tegenaan kunt lopen bezit ik en ik breng graag weer plezier terug bij jullie als team om samen te werken om op een goede manier apporten binnen te halen.

Ik train met allerlei soorten en maten dummies om zo voor elke hond een goed apport te kunnen realiseren.